Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2014 14:50 - Паралелни светове: човекът от Тауред
Автор: vlajniochi Категория: Други   
Прочетен: 4045 Коментари: 2 Гласове:
52


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Едно от най-озадачаващите събития на 20 век не е свързано с летящи чинии, теории на конспирацията, криминални действия или дори наблюдения на странни същества. То се случва в на пръв поглед нормален ден, на едно от най-досадните и обикновени места, които човек може да си представи - едно летище. И до днес никой не знае точно какво се е случило там или защо обикновен бизнес пътник става център на една мистерия, като цяло забравена в днешно време.

Много силно встъпление, вземам го директно от оригиналната статия, но колкото и да ми се иска не мога да се съглася, че този случай е една от най-озадачаващите мистерии на 20 век. Първо, имам леки съмнения, че въобще се е случил. Може да е просто градска легенда, макар че по-скоро съм склонен да приема, че има известна истина в него. Но дори и да е изцяло истина, не мисля, че лесно ще измести "Случая Дятлов" от първото място на мистериите на 20-век.

За човекът от Тауред и преди съм писал накратко в края на тази статия:

Да се събудиш...в друга вселена

Сега разказвам историята с подробности. Дори и да е пълна измислица, това е една много добра измислица. Приятно четене!

Справка с метеорологическата статистика показва, че 1954 е била необичайно гореща година в град Токио, Япония. Въпреки това на летище Ханеда (Haneda) работата е протичала както обикновено. Снимка от летището от въпросната година:

Без да се уточнява за коя дата става на въпрос, на летището пристига рутинен полет от Европа. Пътниците минавали един по един през митническата проверка, когато дошъл ред на един добре облечен мъж на средна възраст с кавказки черти. Той казал на служителите, че е на обикновено бизнес пътуване до Япония, третото му за тази година. Основният му език бил френски, но говорел и японски, както и няколко други езика. В портофела си имал различни европейски валути.

Когато го запитали за неговата родина, нещата придобили странен обрат. Най-спокойно човекът заявил, че е от Тауред (Taured) на границата между Франция и Испания. Служителите му отговорили, че такава страна не съществува и той им показал международния си паспорт издаден във въпросната държава, в който имало печати от предишни посещения в Япония, както и в други страни. Казал им името на японската компания с която щял да се среща, но когато властите се свързали с тях, от фирмата казали, че никога не са чували за този човек. Хотелът в който бил запазил стая, нямал резервация на негово име, а банката от неговите чекове не съществувала.

Човекът се разгневил - каква сложна шега си позволявали да си правят за негова сметка? Служителите в митницата му показали карта и посочили страната Андора, която се намира между Испания и Франция. Може би това е неговата родина и по някакъв странен начин и бърка името или самия той си прави шега с тях? Мъжът казал, че никога не е чувал за Андора, но Тауред е на точно това място. Той гордо твърдял, че неговата страна съществува от хиляда години. Карта на Андора, страната която изглежда в един паралелен свят се казва Тауред:

Властите нямали друг избор освен да го задържат, докато разплетат мистерията. Все пак се смилили над него и не го оставили на чакалнята на летището. Наели му стая в близък хотел. На следващата сутрин обаче мистерията още повече се задълбочила. Човекът бил изчезнал от стаята си, въпреки охраната пред вратата. А документите му - паспорта и шофьорската книжка издадени от Тауред били изчезнали от помещението на охраната на летището. Полицията напразно провела издирване за мистериозния пътник. Всичко било изчезнало, все едно никога не се било случвало.

А може би действително никога не се е случило. Официална документация за този случай все още не е намерена, той единствено се споменава в няколко книги, най-известните от които са "The Directory of Possibilities" (Справочникът на възможностите, 1981, стр.86) и "Strange But True: Mysterious and Bizarre People" (Странно, но вярно: мистериозни и невероятни хора, 1999, стр. 64). Липсата на официални документи може да се дължи на ред причини, може всичко да е засекретено, и все пак това поставя съмения за достоверността на историята.

Такива истории не се появяват за първи път. През 1851 във Франкфурт на Одер, Германия е намерен скитащ в града човек, който твърдял, че е от Лаксария, намираща се на континента Сакрия. През 1905 в Париж е заловен млад човек, който крадял хляб и който говорил напълно непознат език. Не е ясно как тогава е успял да каже на властите, че е от Лизбия. Полицията помислила, че става въпрос за Лисабон, който на португалски се пише като Lisboa, но езикът на който говорел човека, че бил португалски, нито пък разпознал Португалия на картата, която му показали.

Дали Тауред е някъде там в другите измерения? Ами Лаксария или Лизбия? Дали тези няколко човека са пропаднали през портали?
image
image
https://www.facebook.com/groups/575413325869832/permalink/623473627730468/




Гласувай:
55



1. injir - Думата touer означава пътуване от ...
01.06.2014 02:12
Думата touer означава пътуване от място на място., a тower - кула.
цитирай
2. rumero - Ето тук...
01.06.2014 11:28
Ето тук можете да гледате най-детайлно документирания случай за пътуване във времето:

//www.youtube.com/v/eD3MeAWvx5Y?hl=bg_BG&version=3















цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vlajniochi
Категория: Други
Прочетен: 839354
Постинги: 129
Коментари: 545
Гласове: 5244
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031