Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2014 15:00 - Учени разкриха какво се случва с мозъка на хомо сапиенс при астрално пътуване
Автор: vlajniochi Категория: Други   
Прочетен: 3933 Коментари: 3 Гласове:
38


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
За пръв път експерти и учени извършиха уникални анализи какво се случва с мозъка на хомо сапиенс, когато духът предприеме астрално пътуване

Духът предприема астрално пътуване. Безброй доклади на хора, които са описали какво са усетили във физическото им състояние при вида на собственото си тяло отвисоко, докато са летели извън него, са били запазени и засекретени от много години. Заедно с описания на това какво се случва в състояния на преживявания, близки до смъртта, това учените го описват като астрална проекция.

image

Мозъкът на хомо сапиенс действа, когато духът на живия човек прави астрално пътуване

Голяма част от традиционната медицина и обществеността изпитват голяма доза скептицизъм, когато става въпрос за подобно астрално пътуване на духа, разбрахме от mysteries.com.

Но двама експерти от Университета в канадската столица Отава – Андра М. Смит и Клод Месиъруър решиха да проведат самостоятелен експеримент при анализ на състоянието, в което изпада млада жена, която твърди, че може по своя воля да напуска телесната си обвивка.

Специалистите споделят, че жената е била в състояние да види себе от въздуха, забелязала е как се върти над тялото си, лежащо в леглото в болничната стая. Тя разкрива, че понякога вижда как се движи там горе, но осъзнава, че тялото й е лежи неподвижно.

За да установят какво се случва с мозъка на хомо сапиенс в случаите, когато духът напуска тялото, учените използвали MRI машина, с която да наблюдават мозъка на жената. Това, което те открили е, че части от мозъка, участващи при възприемането на нейното физическо местоположение и представянето на движението се активират по време на опита.

Съществуването на подобни случаи и тяхното представяне повдига въпроса може ли подобни явления като астрално пътуване да имат доста по-значително разпространение. Но остава непотвърден този казус, тъй като често хората смятат, че това е нещо, което излиза извън нормалните схващания за живота, разкриват изследователите.

Учените посочват още, че възможността за напускане на тялото е заложена още в най-ранна детска възраст, но с течение на възрастта и когато не се практикува, тази заложба закърнява и се губи.

На снимката има една бяла нишка. Това не е художествена измислица, а онази сребърна нишка, която държи духа свързан с физическото тяло.

Човек може да левитира, да влиза и излиза съзнателно или не в своето тяло. Духът може да се връща в астрала за кратко и после обратно  да се прибира на Земята. Тази сребърна нишка е еластична и е безкрайно дълга.

Всичко което се случва с мозъка на хомо сапиенс по време на астрално пътуване е факт, но когато тази сребърна нишка бъде скъсана, тогава вече физическата смърт е настъпила и няма обратен процес назад.




Гласувай:
41



Следващ постинг
Предишен постинг

1. savremennik - През 60-те години на XX в. двама в...
16.09.2014 18:02
През 60-те години на XX в. двама видни учени, Робърт Крукал и Чарлз Тарт, дали своя принос към проучванията на ИТП. Д-р Крукал събрал близо хиляда разказа от непосредствени участници, изпратени лично на него, както и от научната литература. Сред книгите му са: Проучване и практикуване на астрална проекция, Още астрални проекции и Конкретни случаи на астрална проекция. Крукал прави четири различни подробни анализа на своите данни. Първият се базира на "Закона за доказателството на Уотли". Според този принцип, ако достатъчен брой независими свидетели, които не биха могли да общуват помежду си, за да фалшифицират дадено изявление, постигнат съгласие за характерните елементи в едно наблюдение, то наблюдението най-вероятно е истина. На повърхността излезли шест основни белега: (1) Възприемащият чувства, че напу-ска физическото тяло през главата си. (2) В момента на отделяне на съзнанието от тялото настъпва затъмнение. (3) Тялото-привидение кръжи над физическото тяло. (4) Тялото-привидение заема отново това положение преди прекратяване на преживяването. (5) В момента на повторното обединяване настъпва затъмнение. (6) Бързото обратно навлизане причинява шок на физическото тяло. При други наблюдения се виждат други привидения, има екстрасензорни възприятия и присъства сребърна нишка. Вторият анализ на Крукал разкрива, че спонтанните ИТП са по-ярки и имат различни характерни белези от онези, които са предизвикани (преживяване близко до смъртта, под въздействието на наркотици и др.). Третият му анализ показва, че медиумите съобщават за преживявания, сходни с тези, които са били предизвикани, докато хората без парапсихични способности демонстрират профила на спонтанните ИТП. При четвъртия анализ Крукал забелязал, че много ИТП протичат на два етапа. Първоначално объркване характеризирало първия етап на ИТП. В края на тези ИТП съзнанието на човека се прояснявало, а при връщането във физическото тяло се наблюдавала неяснота.

Чарлз Тарт допринесъл в значителна степен за изследванията на ИТП. Като психолог-експериментатор в Университета Дейвис в Калифорния, той наблюдавал ИТП като проследявал моделите на мозъчните вълни (електроенцефалограма) в лабораторна среда. Първият пациент на Тарт, Робърт Монро, демонстрирал REM (бързо движение на очите, което подсказва за наличието на сънища) и наблюдение от разстояние. По-късно Монро (сега покойник) написал собствени книги, като Пътуване извън тялото, в която подробно разглежда това изследване.1 Доказателство за наблюдение от разстояние, получено чрез пациентите му, които четели бележки и комбинации от цифри, поставени в стаи, физически отделени от лабораторията, се оказало от голямо значение за напредъка в изучаването на това крайно необичайно от научна гледна точка явление.
цитирай
2. django - Обичам да чета фантастика, но с ф...
17.09.2014 14:06
Обичам да чета фантастика, но с фентъзито бързо губя интерес.
цитирай
3. анонимен - django
17.09.2014 14:41
В този пост няма никаква фантастика, кога най-накрая ще излезнете от матричните задръжки и ще проумеете нещата?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vlajniochi
Категория: Други
Прочетен: 840817
Постинги: 129
Коментари: 545
Гласове: 5244
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930