Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2016 12:16 - Как беше осъден Асад?!
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 1634 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Как беше осъден Асад

22.09.16 
Автор: Майк Уитни
Оригинал на публикацията: Assad’s Death Warrant
Конфликтът  в Сирия — не е война в традиционния смисъл на тази дума. Това е операция по смяна на режима, като операциите  в  Либия и Ирак.

Основната движеща сила на конфликта — страна, която веднага след края на  студената война свали повече от 50 суверенни правителства (см. Билл Блум здесь). Разбира се говорим за САЩ.

Вашингтон — просто безусловно е шампион по смени на режими. Но американският народ това никога няма да го види  поради идеологическата обработка на която е подложен и те винаги смятат, че тяхното правителство е право.  

Но САЩ не се държат правилно в Сирия. Въоръжаването, подготовката и финансирането на исламските эктремисти — които убиха половин милион хора, изгониха 7 милиона и превърнаха страната в необитаема пустош — са неправилни. Това е грешка, това е аморално. Но САЩ влязоха в конфликта заради газта! 

 Войната реално започна, когато през 2009 год. Асад се отказа от катарския план за транспортировка на газа от Катар в ЕС през Сирия. Както обяснява Роберт Ф. Кеннеди-младши в своята великолепна статия "Сирия: още една тръбопроводна война":
"Трубопровод длиной 1500 км и стоимостью $10 миллиардов через Саудовскую Аравию, Иорданию, Сирию и Турцию... связал бы Катар напрямую с европейскими энергетическими рынками с помощью распределительных терминалов в Турции... Трубопровод Катар/Турция дал бы суннитским королевствам Персидского Залива решающее доминирование на мировых рынках природного газа и укрепил бы Катар, ближайший союзник Америки в арабском мире...

В 2009 году Асад объявил, что откажется подписать соглашение, позволяющее проложить трубопровод через территорию Сирии, чтобы "защитить интересы нашего российского союзника...

Более того, Асад привел в ярость суннитские монархии Залива, поддержав одобренный Россией "исламский трубопровод", идущий с иранской стороны газового месторождения через Сирию в порты Ливана. Исламский трубопровод превратил бы шиитский Иран, а не суннитский Катар, в основного поставщика на европейском энергетическом рынке и резко повысил бы влияние Тегерана на Ближнем Востоке и в мире..."


И тогава Асад си подписа смъртната присъда.

За щастие Асад — с помощта на Иран, Хезбола и руските ВКС — парира техните усилия да го свалят и да сложат на негово място  американска марионетка.  Той просто си защитава националните интереси.  И трябва да се спазват международните закони за невмешателство и агресия в чужди държави.  Факта си е факт. Няма никаква разлика между нахлуването на Буш в Ирак и  нахлуването на Обама в Сирия. Моралните, этически и законни проблеми тук са едни и същи. Единствената разлика е, че Обама успя да заблуди американския народ относно ставащото в действителност. /По добре лъже от Буш/
http://www.warandpeace.ru/ru/analysis/view/115055/

И Газпром няма интерес от мир в Сирия, така че войната ще е без край! Да му мисли сирийския народ. И ние покрай него!



Гласувай:
6



1. bojinkata - Изтрих ти го защото пишеш глупости и ...
25.09.2016 22:35
ferhunde, изтрих ти го защото пишеш глупости и обиждаш! Караш по опорните точки от Козяк! Нямаш място тук! Не се хаби да драскаш тъпотии!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5386114
Постинги: 3597
Коментари: 5838
Гласове: 6714
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031