Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2015 17:16 - Еманципация или историята за една бензинова колонка и 2 бели прелетни птици - Гъски
Автор: nckl Категория: Забавление   
Прочетен: 3305 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Ще се опитам да зачеркна тази тема, без да звуча като шовинист или противник на половото равенство - напротив, с 2те ръце "ЗА" съм, проблемът е, че не съществува.

Всъщност, проблемЪТ е, че много голяма част от жените го искат и се борят за него, но само на думи и стига да не пречи на "женските" плюсове които правят ежедневието им малко по-леко.

По повод заглавието - прекрасен пример ми беше представен преди дни, на една бензиностанция. Чакайки да сипя едни 20лв бензин пред заплата, пред мен дойде ред на една "лелка" 40-45ish годишна. Спря си доста нормалната кола, излезе от нея и кротко зачака нещо да се случи. Отне ми точно около 3 секунди, да осъзная, че това което чакаше е едно от момчетата работещи там, да дойде да и налее бензин.
Т.е. ако приемем, че това е средната жена със книжка от средно време, тя от и за 20 години, не се е научила как да отвори една ламаринка, отдясно на колата си и да натиска копче на накрайник вързан на маркуч, докато не достигне желаната цена, която е готова да заплати.

Леко лиричестко отклонение, важно за да се усети правилно тона на постингЪ : Самият аз, съм много, МНОГО далеч от всеки БГ мъж, който е "най-великия" експерт по коли(карти и е*бане) и никога нЕма да даде и една с"тинка за нек"ви майсторчета. Напротив, знам как да си сипя бензин, масло, течност за чистачки и как да си проверя гумите и напомпам съответно. За останалото, има хора които работата им е да разбират от коли - мойта е далеч от тази сфера.

Та, стоейки няколко минути, чакайки някой да дойде да извърши сложната операция по наливане на бензин, поглеждам надясно и виждам една девойка, накъмоколо 25, която си спира голфчето - не не за газ - и извършва същото упражнение - търпеливо зачаква, някой да дойде и да и сипе "ДеветПет за двайсе" 

И какво излиза, две, подчертавам, напълно нормално изглеждащи жени а не шаблона за "кифли" за които не бих се учудил ако видя гореспоменатото, искат-не искат, им трябва мъж за да могат да имат бензин в колата. Вероятно по други начини, за други неща могат или по-скоро имат желанието да се оправят сами, защото не отнема особено време и усилия да си сипеш бензин в колата, но те просто не го смятат за нужно. То и не е, но това значи, че имат пълната забрана, по-късно вечерта да дискутират с приятелките си, мъжете к"ви свине са, как "аз всичко сама си правя", жените не са равни с мъжете на работното място и в обществото и тн и тн.

С много голяма част от тези аргументи съм съгласен, но какво направиха тези двете за да променят изброените неправди? Скръстиха ръце и зачакаха някой да го свърши вместо тях.
Определено се имам за човек, с мислене на "модерен" мъж. Винаги бих отстъпил мястото си на жена, бих дал последния мъфин на нея, бих и помогнал с каквото и както мога ако смятам, че това би я затруднило, най-вече физически, изобщо с удоволствие приемам ролята на "силния" и "джентълменския" пол, когато ситуацията предполага.
Но, да ми кажат, че наливането на бензин е непосилно, е ш"ме прощаате.
И да, смешно, дребно и незначително е, но от там се започва, от дребните неща, от битовизмите, които баба ви ви е казала, че "ние това не го правим"
Познавам и съм бил с момичета, които разбират от коли доста повече от мен, не са ми давали, буквално, да им помогна със смяна на гумите през зимата и редица други неща, които определено смятам, че - чисто физически - са по-мъжка работа. Но те могат, научили са се, поизпотяват се, но пък не чатят във фейс-а докато гаджето им върши това вместо тях и това ги кара да се чувстват по-добре и по-самостоятелни и по-независими. И с право и това плаши много голяма част от БГ "мъжете" силната, независима жена.

За мое съжаление и тяхна радост, "силната" жена е малцинство.




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. anonimen65 - e ne taka de
27.02.2015 11:54
tia dve gaski moje da si izkarvat sami mnogoto pari i tova da im e virnalo nosovet i da sa si reshili tuk ima maje,na koito im se plashta triabva da si zarabotiat plashtaneto kato gi obslujat:)shtom sa shofiorki i sami na pat sigurno znaiat kak da otvoriat kapacheto.
цитирай
2. demonwind - Понеже в Белгия си наливаш сам,
27.02.2015 15:37
една такава бяла птица си беше сипала в бензиновата кола нафта, след което дойде изключително разтревожена при мен, за да попита проблем ли ще е, ако запали двигателя и мръдне колата на двайсетина метра. След като й отговорих, че проблеми по принцип няма, но мотора ще стане на вафла, двамата заедно избутахме колата отстрани, където и си стоя поне седмица... А лелята трябваше да гони влака, защото живееше на 200 километра от злощастната бензиностанция... Да пази Бог! ;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nckl
Категория: Забавление
Прочетен: 24348
Постинги: 14
Коментари: 9
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031