Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2013 12:43 - Мистерията на Мотман – Човека пеперуда Част 1
Автор: vlajniochi Категория: Други   
Прочетен: 6902 Коментари: 3 Гласове:
15

Последна промяна: 20.12.2013 14:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Мотман, станал известен след филма с Ричард Гиър “Послания от мрака” (“The Mothman Prophecies”) , не е легенда или измислица на сценаристи. Проверка в полицейските архиви на градчето Пойнт Плезънт, Западна Вирджиния, САЩ показва, че само за 14 месеца от ноември 1966 до декември 1967 г. той е наблюдаван стотици пъти от жителите в района. Над 150 души свидетелстват за срещите си с крилатия непознат, петима от тях са полицаи. Всички те го описват като високо над 2 метра същество, сиво или черно на цвят, с размах на крилете над 3 метра. Очите му са хипнотични и ярко червени. Мотман е забелязан да левитира и лети без да движи крилете си. Появата му предизвиква необясними аномалии в електронната апаратура. ТВ и радио емисиите се побъркват като при силна магнитна буря, телефоните се държат странно. Техниката реагира сякаш е “нападната” от враждебни електромагнитни полета.

Мотман се появява в райони на големи аварии и катастрофи и е предвестник на масова смърт.

През април 2005 г. колегите ни от Лондон съобщиха, че човекът-пеперуда е забелязван многократно в северната част на града. Британските медии нарекоха феноменалното създание “Вампира от Хайгейт”. Две години след появата му в Щатите, Мотман лети и в района на хълма Хайгейт, северен Лондон. В началото на тази година полицията е засипана от обаждания на изплашени лондончани, видели високо и черно крилато същество. Най-често Мотман е засичан на гробището Хайгейт, разположено на върха на хълма. Появите му обаче не са от днес.
През 1922 г. огромно създание, подобно на прилеп с размах на крилата над 2 м, летяло около църквата на Уест Дрейтън. Било пълнолуние, над 20 души следели ужасени полета му. Мотман дълго кръжал във въздуха, но накрая кацнал в църковния двор и започнал да се движи между гробовете. Спрял се до един от тях и останал дълго край него. Когато полицаите хукнали да заловят нарушителя, човекът-птица надал смразяващ вик и полетял бързо нагоре.

През 1969 г. Дейвид Ферънт, ловец на паранормални явления и член на Британската общност за окултни и псиизследвания, е повикан от полицията да помогне при разследването на мистерията. Днес той е президент на същата организация и е все още водещ експерт в областта на паранормалното.

“Лондонският вампир не е нито измама, нито вампир, а е съвсем реален!…”, смята той.

В хода на разследванията, продължили няколко години, Дейвид се среща лично с десетки очевидци. По време на наблюденията на едно от лондонските гробища той вижда с очите си английския Мотман.

“Фигурата, – разказва Ферънт, – беше от плът и кръв. В първите секунди помислих, че е маскиран шегаджия, решил да плаши посетителите. Но после, разглеждайки огромния силует, разбрах, че не е човек, а нещо друго. Беше високо около 2.20 м, отлепваше се от земята и левитираше над нея. Очите му бяха червени. Имах чувството, че изтегля цялата ми енергия, бях хипнотизиран и стоях вцепенен. Само за миг си помислих, че трябва да си направя защита. Започнах да повтарям старо кабалистично заклинание за концентрация на енергия. То като че ли ме събуди от вцепенението.

Като изследовател на паранормални явления съм бил свидетел на какви ли е странности – внезапни и необясними температурни аномалии, хвърчащи предмети, полтъргайсти, левитиращи духове…, но подобно създание очите ми виждаха за първи път!…”

КАРЕ:

Показанията на очевидците – полицейски досиета на Пойнт Плезънт: 12 ноември 1966 – декември 1967 г.

За първи път Мотман е видян на 12 ноември 1966 г. от петима военни, монтиращи надгробна плоча, близо до Кленденин, Западна Вирджиния. Те са ужасени от тъмна фигура, подобна на човек, която се хвърля върху тях от близките дървета и прелита над главите им. Тя е с огромни криле и лети безшумно.

14 ноември, часът е 22.30. Мястото е Салем, Западна Вирджиния. Докато строителният предпремач Нюъл Партридж гледа телевизия, картината внезапно избледнява. Чува се силен, свистящ звук, идващ отвън. Мъжът почти оглушава от нечовешки писък. В полицейския участък Портридж пише, че кучето му, Бендит, не спряло да лае, докато не излязъл на двора с фенерче в ръка. Тогава видял тъмна издължена фигура, от която най-ясно се различавали очите. Те блестели в червена светлина и изглеждали съвършено неестествени. Бендит се втурнал към пришелеца, а Партридж побягнал към къщи за своя “Колт”, но бил толкова ужасен, че не посмял да излезе дори и въоръжен.

На следващата сутрин американецът проследява кучешките следи и стига до място, където кучето е влачено в кръг и вероятно вдигнато във въздуха. Бендит не се завръща у дома. Докато Партридж се пита дали не е за психиатрия, в местната преса се появяват съобщения за събитията от 12 септември. Ден по-късно Пойнт Плезънт осъмва с още свидетели на феномена. Фактът, че не е сам в “лудостта си”, дава кураж на Партридж и той отива в полицията. През нощта на 15 септември четирима нови свидетели вдигат на крак полицаите от Салем. Към 22 часа Роджър и Линда Скарбъри, и Стийв и Мери Малет пътуват с кола покрай изоставена фабрика за тротил. Пред входа й виждат странен двуметров мъж. Непознатият е с гръб към тях и едвам се влачи. Когато чува шума от двигателя той се спира и се обръща към пътя. Двойките с ужас забелязват, че има криле, подобни на прилеп, а гърбът му е огромен. Малет подкарва колата със 120 км/ч. По пътя, семействата разбират, че опасността не е преминала. Съществото ги преследва, летейки със същата скорост над тях. И четиримата ясно чуват постоянен, пронизителен и висок звук, подобен на свистене. Мислят, че ще оглушеят. Нещото ги следва по магистрала № 62 до покрайнините на близкия град. Малко преди да влязат в него, забелязват труп на куче край пътя. Без да се бавят семействата се връщат към фабриката, заедно с шериф Милард Халстед. Шерифът не се колебае да ги последва, защото в участъка вече е имало петима свидетели с подобни показания.

По-късно в доклада Халстед ще запише, че кучето не е намерено, а в изоставената сграда всичко е нормално. Единственият пострадал е радиостанцията му. Не работело нормално и радиото в колата. Чували се само шумове, сякаш на висока скорост се прослушва аудиокасета. Четиримата дават едни и същи показания в полицията: “Съществото приличаше на човек, само че бе по-високо, може би около 2 метра и половина. Крилата му бяха гигантски, държеше ги прибрани зад гърба”.

Новината за странните събития в Пойнт Плезънт обикаля света. На 16 септември е организирана пресконференция. Свидетелите разказват преживяното. Журналистите наричат за първи път феномена – “Мотман” или “човека-пеперуда”. На същия ден Марсела Бенет минава край изоставената фабрика и вижда над нея червено сияние. След минути забелязва висок силует с искрящи очи, който полита от земята стремително нагоре. Бенет грабва 2-годишната си дъщеря и се втурва към къщата на семейство Томас, живеещи наблизо. Зад заключените врати съпрузите Томас и Марсела Бенет чуват мъчителен свистящ звук и имат усещането, че източникът му обикаля къщата. След случилото се Бенет и Томас търсят помощ в полицията. На 27 ноември 18-годишната Кони Карпентър е нападната от огромна черна фигура, която се хвърля от въздуха към предното стъкло на колата й. В последната минута тя успява да избегне сблъсъка, завъртайки рязко кормилото. Карпентър вижда съществото съвсем отблизо. В участъка описва лицето на нападателя си с думата: “нечовешко”. Момичето е откарано в болница с тежки наранявания. В медицинския й картон пише: “Пациентът развива тежък конюктивит с парене и болка, очите и клепачите са силно подути и зачервени, кожата е изгоряла. Безспорни следи от изгаряния. Източникът им е неизвестен”.

Разследването

В центъра на странните събития попадат не само полицаи и местни, но и журналисти и учени. Най-голяма заслуга сред тях има репортерът от в. “Поуст” Джон Кийл. Изследователят, известен със страстта си към уфологията, разследва и документира стотици появи на човека-пеперуда, които впоследствие отразява в книгата си “Пророчествата на Мотман”. Кийл пристига в Пойнт Плезант, Западна Вирджиния през декември 1966 г. Скоро след това попада във вихъра на “лудостта”, обхванала градчето. Журналистът твърди, че съществото е влязло в контакт с него и го предупреждава за предстоящи трагедии. Само за периода ноември 1966 – ноември 1967 г. той интервюира и записва показанията на повече от 100 души, видели с очите си човека-пеперуда. Кийл събира и доказателства за аномалиите, които връхлитат града още от есента на 1966 г. – смущения в радио и ТВ приемниците и телефонните връзки, появи на необясними светлини в небето и на странни шумове, от които се оплакват най-вече жителите от долината на река Охайо.
http://vbox7.com/play:8203e37b





Гласувай:
15



1. анонимен - Доста загадъчно и мистично
20.12.2013 16:57
Доста загадъчно и мистично,определено това не е създание на природата,а същество направено изкуствено,като е приложена човешка днк със животинска и се е получил някакъв хибрид,не е тайна,че от години се правят тайни експременти в лаборатории под земята,играят си на богове.Природата е съвършена и балансирана,никога не би създала нещо грозно и безполезно.На последък са забелязани доста странни същества същества които досега не са били познати на човека !!!
цитирай
2. whitelight1 - Определено е така
20.12.2013 17:22
Определено е така няма как създадено е изкуствено,доста мистично и загадъчно,да настръхнеш !!!
цитирай
3. padreantonii - Ще очаквам с интерес продължени...
20.12.2013 18:19
Ще очаквам с интерес продължението, от прочетеното и аз съм склонен да изкажа мнението, че това е изкуствено създадено същество с някаква определена цел
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vlajniochi
Категория: Други
Прочетен: 839300
Постинги: 129
Коментари: 545
Гласове: 5244
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031