Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2014 12:11 - Между живота и смъртта.
Автор: vlajniochi Категория: Други   
Прочетен: 10895 Коментари: 27 Гласове:
48

Последна промяна: 08.03.2014 12:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
Милиони хора се докосват до смъртта, а след това се връщат в света на живите. Те твърдят, че са напуснали физическото си тяло и са посетили други светове и реалности. Дали това са екстремните мисли на агонизиращите им мозъци, или наистина са надникнали в отвъдното? За съвременната наука човешкото съзнание все още е голяма мистерия, с която ще се опитаме да ви запознаем в тази статия...

Наемни убийци са натоварени да ликвидират грузинския дисидент Родоная Григориевич. Екзекуцията е извършена по всички правила на изкуството. Младежът е блъснат с кола, после колата се връща и минава втори път през тялото. Костите му са натрошени, в приложението към смъртния акт докторите от Тбилиси отбелязват, че вероятна причина за смъртта са многобройните фрактури на черепа и на гръбначния стълб. Транспортиран в моргата, трупът е поставен в хладилна камера в очакване на аутопсията. Три дни по-късно, когато съдебният лекар започва да разрязва замразеното тяло, очите на Родоная се отварят. Патологът ги затваря и продължава дисекцията, но очите отново се отварят. Става ясно, че мъртвецът е жив.

Фактът, че грузинецът е оцелял, сам по себе си е интересен, но по-изключителна се оказва разказаната от него история. Като се издигнал над тялото си, Родоная попаднал в свят от светлина, неподвластен на физическите закони, сред който можел да пътува във времето и в пространството, да вижда през стените и да чете мислите на другите.
Отделящата се от тялото душа

Естествено е, че лекарите не обърнали особено внимание на "спомените" на пациента от отвъдното, но Родоная бил в състояние да докаже част от онова, за което говорел. Той например споделил, че по време на своите "премествания" е чул гласа на едно новородено в съседен корпус на болницата и се явил там. След като изследвал бебето с изострените си възприятия, етерният дух на Родоная открил, че то има сериозни дефекти на едната бедрена кост. След отменената аутопсия грузинецът съобщил своята "диагноза" на лекарите от болницата. Очевидно било, че по никакъв начин не е могъл да знае нищо нито за бебето, нито за дефекта му, но рентгеновото изследване показало, че е прав. Засега единственото обяснение за феноменалното му прозрение остава разказаното от грузинеца.

Родоная Григориевич, който "умря" през 1976 г., днес е ръководител на методистки център и живее в Тексас. Той е един от многото хора, които твърдят, че са изпитали уникално преживяване по време на кратката си екскурзия до смъртта.

Наричан опит извън тялото, завръщане от отвъдното, преживяване близко до смъртта или състояние на почти-смърт - феноменът се проявява, когато умиращият човек получава видения за следземен живот, преди отново да се завърне сред живите.

През 1926 г. основателят на Обществото за пси-изследвания сър Уйлям Барет от Великобритания представя обзорна научна студия, посветена на виденията на умиращи. Болшинството от специалистите гледат скептично на възможността за връзка с отвъдното, но редица неоспорими факти карат нови и нови учени да изследват материята. Квантовата теория преобърна доста наши представи за природата на нещата и в началото на ХХІ в. стотици изследователски колективи от целия свят като английската Асоциация за научни изследвания на аномални явления, групата на молекулярния физиолог Марио Маркус от германския институт "Макс Планк", групите на американските психиатри Кенет Ринг, Елизабет Рос, Реймонд Муди и мн. др. проучват т.нар. преживявания извън тялото. Според изследвания на американски специалисти през последните десетилетия само в САЩ са регистрирани близо 13 милиона души, преживели някаква форма на състоянието завръщане от смъртта. Подобни опити да погледнат смъртта право в очите и да потърсят какво се крие зад нея правят специализирани научни екипи от Великобритания, Китай, Индия, Заир и др. Записват се виденията на хора с различна култура, националност и религия, възкръснали след състояние на клинична смърт, и всички те с невероятна последователност разказват за почти идентични преживявания в зоната на здрача.

Обикновено виденията при състоянието почти-смърт започват с усещането на умиращия, че напуска своето тяло. Той се издига над физическата си обвивка и известно време наблюдава света отвисоко, след което попада в тунел с кадифена тъмнина. В края на тунела мъждука светлина. Приближава се към светлината, като по пътя среща свои починали близки и приятели. Вижда като на филм целия си досегашен живот с радостите и грешките му, после навлиза в светлината. Изпитва усещане за спокойствие. Стига до някакъв праг или бариера и сред сиянието се появява божествена фигура или адско видение. Тогава разбира, че трябва да се завърне в своето тяло, за да довърши земния си път. И отново се връща към живота, зареден с любов и духовност.

Фактът, че разказите на хората, надникнали в отвъдното и върнали се към живота, си приличат, подсказва, че зад тези свидетелства наистина има нещо реално. Остава въпросът дали се срещаме с някаква духовна трансформация на преминаване от телесно към астрално състояние, или това са ефектите от патологични физико-биологически промени?

Психоложката Сюзън Блекмор от университета в Бристол твърди, че някои от случаите на преживяванията близко до смъртта могат да бъдат обяснени с ефектите на аноксията, т.е. на намаления приток на кислород в мозъка. "Когато смъртта приближава - казва Блекмор, - способностите на мозъка намаляват, но той продължава да произвежда модели и изображения на света, базирайки се на спомени и фантазия. И тъй като това са своего рода сънища, нищо не пречи да изглеждат като видени от високо!"

Болшинството от специалистите възразяват, че аноксията може да доведе до различни халюцинации, но не и до феномена преживяване извън тялото. Може би отговорът трябва да се търси в действието на ендорфините (вещества аналогични на морфина), произвеждани от мозъка в моменти на голямо затруднение и усилие. С подобни субстанции се обяснява т.нар. коридорна еуфория - онази смесица от екзалтация и енергия, предизвикваща атлетите към рекорди Тунелът, в чийто край се вижда ярка светлина, е най-често повтарящият се мотив в спомените на възкръсналитеи тушираща болката при костни травми в момента на инцидента. Но ако пред лицето на смъртта ендорфините действат като успокоителни хапчета, дадени ни от природата в подготовката за "големия сън", къде тогава да потърсим обяснението за ужасяващите сцени, разказани от почти половината от преминалите през състоянието на почти-смърт.

"Издигнах се над тялото си! - разказва един от пациентите на сърдечносъдовия патолог д-р Морис Маулингс. - Гледах операционната зала отгоре. После някаква сила ме трасна към едно тъмно място в задушаваща и тежка атмосфера. Усещах, че ме наблюдават демони или може би чудовища. Започнах да крещя, че искам да изляза, а после отново бях всмукан в моето тяло!"

Английският невролог Питър Фенуик провежда необичаен експеримент, като поставя различни предмети и символи на по-високи равнища над операционната зала. Хирурзите са поразени, че някои от пациентите, изпаднали в клинична смърт и след това върнали се към живота, точно описват нещата, които не биха могли да видят от операционната маса.

При този сблъсък между науката и метафизиката има само факти, но не и научни обяснения.

През 1982 г. кинооператорът Мелен Бенедикт умира в болницата от неизлечим рак. В състояние близо до смъртта, продължило 90 минути, съзнанието му преминало в някаква паралелна реалност, изпълнена със светлина, след което се върнал към живота. Науката би могла да обясни този случай, ако я нямаше една подробност: лекарите констатират, че ракът на Бенедикт е напълно изчезнал.

Случаите на необяснимо оздравяване след клинична смърт водят до мисълта, че менталният феномен излизане от тялото може да провокира физически промени.

В книгата си "Смърт и съзнание" парапсихологът Дейвид Ланд твърди, че екстрасенсорните възприятия стават по-мощни с отслабването на влиянието на мозъка. И че именно това се случва при преживяванията близо до смъртта - тялото умира, мозъкът вече е безполезен, но съзнанието, духът продължава своя път.

image



Гласувай:
48



1. estirbg - Оределено няма защо да се учудваме защо
08.03.2014 14:22
"през последните десетилетия само в САЩ са регистрирани близо 13 милиона души, преживели някаква форма на състоянието завръщане от смъртта."

Луцифер активно работи в тази нация - спомнете си кой беше Вторият звяр от Библията - това е САЩ.
Отделянето на духа от тялото и "пътуване" в пространството е патент на източните религии. Мистиката около това отделяне, е дадена от Луцифер, с която "доказва" възможност за живот след смъртта, което е ЛЪЖА и антибиблейско изопачаване на Словото - То твърди с авторитета на Създателя, че след смъртта хората са в безсъзнателно състояние и те "спят" - нито чуват , нито виждат. Мъртвите приятели, които среща по "коридора" при всички случаи също е сатанински прийом - възможността на сатана и неговите демони да се превъплъщават в наши починали роднини е общоизвестна от дълбок древност, така че това не е ново "чудо", което може да ни заблуди - напротив, то доказва чие дело е това "отделяне" и "завръщане" в тялото.
цитирай
2. lightsaber123 - Към Естир
08.03.2014 16:49
Кому е нужен този християнски спам? Не мислиш ли, че ако някой търси ще намери... Ей това е една от причините да се отвърна от църквата ви - просто сте като с промити мозъци - навсякъде по нета ръсите едни и същи простотии... Всеки си намира пътя сам - правилен или погрешен - то си е избор на човека...
цитирай
3. sourteardrop - Изключителна книга по темата:
08.03.2014 17:27
http://www.pravoslavieto.com/books/prehod_bolest_smurt_posle.htm
Преходът
Последната болест, смъртта и после

Пьотър Калиновски
Един православен автор, говори смело за науката за смъртта.


цитирай
4. estirbg - До lightsaber123 -"Всеки си намира пътя сам - правилен или погрешен - то си е избор на човека... "
08.03.2014 17:38
Да, истина е, че Бог е дал право на избор - сам да определи съдбата си всеки от нас -
- във Вечността (ако приемеш Истината оставена ни от Божието Слово) или
- в огнената геена.
- Трети компромисен път няма!!!
Но Бог предупреждава, че не всеки път, който ни се струва истинен е прав, защото:
"Има път, който се вижда прав на човека, Но краят му е пътища към смърт."
Притчи 14:12
Всеки път, който е съобразен с Божието слово е прав, то е пунктира, който ако следваме - няма да загинем.
Това, което съм споделила в горния си коментар е съобразено с Истини от Божието слово, а не са мои приумици и безплодни фантазии.
Не желая и не търся одобрение за мои лични хипотези.
Каквото коментирам публично, единствено е пречупено в светлината на Библията, с нейните повеления, закони и поучения. Но забелязвам, че малко хора искат да бъдат поучавани, та дори ако ще и Бога да им се яви наяве.
Бог е създал съдове за почит и съдове за непочтена употреба:

"20 Но, о човече, ти кой си, що отговаряш против Бога? Направеното нещо ще рече ли на онзи, който го е направил: Защо си ме така направил?
21 Или грънчарят няма власт над глината, с част от същата буца да направи съд за почит, а с друга част - съд за непочтена употреба?
22 А какво ще кажем, ако Бог, при все, че е искал да покаже гнева Си и да изяви силата Си, пак е търпял с голямо дълготърпение съдовете, предмети на гнева Си, приготвени за погибел,
23 и е търпял, за да изяви богатството на Славата Си, над съдовете, предмети на милостта Си, които е приготвил отнапред за слава -
24 над нас, които призова, не само измежду юдеите, но и измежду езичниците? "
Римляни 9

Е, сам избираш от кои съдове ще бъдеш - твоя воля!
цитирай
5. анонимен - lightsaber123
08.03.2014 17:42
И, аз това се опитвам да обясня, че религията е контрол над съзнанието, която те държи късо и не ти позволява да мислиш по-обширно, но някой хора толкова вярват в Библията и Корана, че просто стават като фанатици. Браво за поста страхотен е :)
цитирай
6. maranatha - Езичество
08.03.2014 18:28
Според библейското учение смъртта е сън и човекът "спи" до деня на възкресението. Теорията за безсмъртието на душата е директна заемка от езическите вярвания.
Тази статия може би ще изглади някои недоразумения:
http://maranatha.blog.bg/drugi/2009/07/12/vyzmojno-li-e-da-dushata-da-izleze-ot-tialoto.362499
цитирай
7. lightsaber123 - Естир
08.03.2014 18:37
Грозна работа... какво да ти кажа - приличаш на търгашите в Мултилевъл компаниите... Те не виждат човека - те виждат потенциален клиент... За мен това което правиш е противно...
цитирай
8. estirbg - "За мен това което правиш е противно..."
08.03.2014 18:55
25 Към милостивия, Господи, милостив ще се явиш, Към непорочния, непорочен ще се явиш.
26 КЪМ ЧИСТИЯ, ЧИСТ ЩЕ СЕ ЯВИШ, И КЪМ РАЗВРАТНИЯ, ПРОТИВЕН ЩЕ СЕ ЯВИШ.
27 Защото оскърбени люде Ти ще спасиш; А очи горделиви ще смириш.
28 Защото Ти ще запалиш светилото ми; Господ Бог мой ще озари тъмнината ми.
29 Защото чрез Тебе разбивам полк; Чрез Бога мой прескачам стена.
30 Колкото за Бога, Неговият път е съвършен; Словото на Господа е опитано; Той е щит на всички, които уповават на Него.
31 Защото кой е Бог освен Господа? И кой е канара, освен нашия Бог?
32 Бог, Който ме препасва със сила, И прави съвършен пътя ми,
33 Той прави нозете ми като нозете на елените, И ме поставя на високите ми места.
34 Учи ръцете ми да воюват, Тъй щото мишците ми запъват меден лък.
35 Ти си ми дал и щит на избавлението Си; Твоята десница ме е поддържала И Твоята благост ме е направила велик.
36 Ти си разширил стъпките ми под мене; И нозете ми не се подхлъзнаха.
37 Гоних неприятелите си и ги стигнах, И не се върнах, докато ги не довърших.
38 Стрих ги, та не можаха да се подигнат; Паднаха под нозете ми.
39 Защото си ме препасал със сила за бой; Повалил си под мене въставащите против мене.
40 Сторил си да обърнат гръб към мене неприятелите ми, За да изтребя ония, които ме мразят.
41 Извикаха, но нямаше избавител, Към Господа, но не ги послуша.
Псалми 18 глава

lightsaber123, ПОНЕ ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА ПОСЛАНИЕ ОТ БИБЛИЯТА И ДАНО ТО ДА ВИ УМЪДРИ...

цитирай
9. lightsaber123 - Ама не ти ща библията
08.03.2014 19:07
Нито жилото, нито меда... Когато един хубав ден се сринат храмовете - ще възтържествува справедливостта и правдата и красотата :-)
цитирай
10. estirbg - "търгашите в Мултилевъл компаниите... Те не виждат човека - те виждат потенциален клиент"
08.03.2014 19:12
Това сравнение, приятелю, може да го направи само човек, който не е запознат със Словото. Библията Е ЗА ЧОВЕКА И НЕГОВОТО СПАСЕНИЕ. Тя е доказателство и за силната привързаност на Създателя към творението си.
За какво търгуване иде реч - лично аз съм изумена от пословичното търпение, което е имал и продължава да има Творецът към нас - наистина вместо на бърза ръка да си подбере Неговите и да унищожи негодните Нему, Той проявява такова Велико изчакване, което може да се обясни единствено с Неговата безмерна любов, от която може само да се учим.

Е, как тази непонятна Божия любов можеш да сравниш с търгашеските интереси на Мултилевъл компаниите? - едното няма нищо общо с другото.
цитирай
11. lightsaber123 - Не съм ти никакъв приятел
08.03.2014 19:20
По-скоро враг...

Спасявай се щом искаш - защо е тази тотална нетолерантност и незачитане на други гледни точки...

Ок... ти си вярващ/а - вярвай си кой ти пречи - според теб има създател и т.н. ... неща от учението ти - но защо се опитваш да ми даваш някакви посоки?!

Ей тази арогантност и тотално незачитане на други учения... не ми е понятна...

С ръка на сърцето мога да ти заявя - като отговор на това насилие - майната му и на твоя бог и на твоите демони, ангели, архангели и цялата им там християнска пасмина... :-)
цитирай
12. pristan - Християнството е Божествено, Човекоспасяващо учение,
08.03.2014 20:25
но то в никакъв случай не бива да се натрапва, защото по този начин дава обратен ефект. Още повече, че мнозина го разбират криво... От друга страна, поради мощното благоприятно действие, което упражнява върху душата, Тъмните сили го опорочават грозно в очите на хората, та да ги отвърнат от него.

Естир, дори да си права във всичко, сдържай мнението си, ако то не е недвусмислено поискано! Това е по християнските устави. Лайтсабер123 с право се дразни. И това е ефектът от натрапеното мнение, колкото и вярно да е то. Вярно е, че тук е място за коментари, но твоят и на мен ми прозвуча грубо.
Смири гнева и чувството за несправедливост! Говори на хората не чрез думите, а чрез делата си! Бог да те закриля и напътства!
Лайтсабер123, ще те посъветвам да не отричаш християнството като цяло!

Относно постинга: хареса ми. Не знам каква е истината, но свидетелствата за живот след смъртта най-малкото карат човекът да се замисли и могат да породят в него по-дълбоки търсения.

Но според мен, като се има предвид това, което съм прочел от доста надеждни и разнообразни източници, определено има живот след смъртта, както и преди раждането (което е едно и също), тъй като нашият земен живот е просто отсечка, неразривно свързана с потока на Живота въобще.
цитирай
13. dimat - estirbg,не зная,кава "библия" четеш,но това,което цитираш е смехотворно.
08.03.2014 21:20
Ето например,това:
т.8,(29,от Библията?),цитираш: "Защото,чрез тебе,разбивам ПОЛК...."

Какъв "полк" те е прихванал,в една Библия,писана преди повече от 2000 години.Тогава такива войскови единици и такива понятия въобще е нямало.Те се появяват след повече от 1000 години след Хр,

Това показва "истинността" на Библията,която всеки пише,преписва и интерпретира,както му скимне.
А уж си е останала такава,каквато е произлязла от първоизточника(кой е той,е друг въпрос).
цитирай
14. estirbg - pristan,
08.03.2014 21:40
нима откриването на Истината от Библията, цитирането Й и поучаването в нейните повеления ги считаш за натрапване? И това го споделя един православен? О, да, извинявай, забравих за момент, че православната работи по "устави", а не ПО САМОТО АВТЕНТИЧНО НАПИСАНО И ИЗЯВЕНО СЛОВО, КАКТО Е ДАДЕНО В САМАТА БИБЛИЯ - разсеях се за момент...
Ами, приятелю, точно защото никой (или почти никой) не говори за Словото, то бавно отмира, а заедно с него мракът обхваща все повече човешките души и все повече се изненадваме от множащите се извращения, чужди на християнския морал. Ти как разбираш посланието на Тимотей:

1 Тимотей 5:20
Ония, които съгрешават, изобличавай пред всички, та и другите да имат страх.

2 Тимотей 4:2
проповядвай словото, настоявай на време и без време, изобличавай, порицавай, увещавай, с голямо търпение и непрестанно поучаване.

Тит 2:15
Така говори, увещавай и изобличавай с пълна власт. Никой да те не презира

Матей 5:13
Вие сте солта на земята. Но ако солта обезсолее, с какво ще се осоли? Тя вече за нищо не струва, освен да се изхвърли вън и да се тъпче от хората.

Ти как ЧЕТЕШ тези послания, хайде, нали си православен християнин?
Обясни ми ти как изпълняваш тези заръки. Или желаеш да бъдеш стъпкан като сол, която "нищо не струва"?

Моля те, прочети линка даден от maranatha, аз също съм писала по тези важни фундаментални въпроси за състоянието на мъртвите, засягащи всички ни,
за да не се излагаш библейски и да правиш изявления от рода "определено има живот след смъртта, както и преди раждането (което е едно и също),"
Това са езическите внушения на сатана. Нужна ни е елементарна Библейска култура, за да не бъдем заблуждавани от подобни опасни доктрини.
Точно затова ще бъдем измамени с "извънземни" и с "духове" на умрелите ни роднини.
И ако споделянето на Истината смяташ за натрапване, помисли, докъде ще стигнем съвсем скоро...
цитирай
15. estirbg - dimat, аз не намирам "смехотворна" разлика между -
08.03.2014 21:56
Цариградския превод:
29 Защото чрез тебе ще разбия пълк,
И чрез Бога моего ще прескоча стена.

В превода от 1940 г.:
29 Защото чрез Тебе разбивам полк; Чрез Бога мой прескачам стена.

И в King James Version:
29 For by thee I have run through a troop; and by my God have I leaped over a wall.
който се счита за най-точен.

Чети, сравнявай и после разсъди дали имаш основание да се смееш...
цитирай
16. estirbg - lightsaber123 - "Не съм ти никакъв приятел По-скоро враг."
08.03.2014 22:58
Знаеш ли lightsaber, не можеш да ми бъдеш враг, дори десет калашника да си сложиш на аватара, защото аз не те възприемам като такъв - дано да осъзнаеш, че ти си най-голям враг на самия себе си - това, което мога да направя за теб е - да се моля да "схванеш светлината", защото самият Умолител потвърждава:" Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота." Йоан 8:12


цитирай
17. stamenmihalevski - Няколко въпросчета към Естирбг.
08.03.2014 23:53
Ще цитирам цитираното от теб, след това едно твое мнение и тогава ще питам.
37 Гоних неприятелите си и ги стигнах, и не се върнах, докато ги не довърших.
38 Стрих ги, та не можаха да се подигнат; Паднаха под нозете ми.
39 Защото си ме препасал със сила за бой; Повалил си под мене въставащите против мене.
40 Сторил си да обърнат гръб към мене неприятелите ми, За да изтребя ония, които ме мразят.
Стихчетата горе са "божието слово". От друга страна пишеш "лично аз съм изумена от пословичното търпение, което е имал и продължава да има Творецът към нас, наистина вместо на бърза ръка да си подбере Неговите и да унищожи негодните Нему, Той проявява такова велико изчакване, което може да се обясни единствено с Неговата безмерна любов, от която може само да се учим." В крайна сметка излиза, че Бог има безмерна любов и затова не е унищожил всички на бърза ръка и същевременно в "божието слово" пише, че Бог ме е "препасал със сила за бой", за да "гоня неприятелите си" и да не се връщам, "докато ги не довърших." "Стрих ги, та не можаха да се подигнат. Паднаха под нозете ми." На всичкото отгоре в стихче номер 40 се подканва човек да атакува и да изтреби неприятелите си, докато са му обърнали гръб "Сторил си да обърнат гръб към мене неприятелите ми, за да изтребя ония, които ме мразят." Интересна гледна точка за морал... С две думи - щом някой те мрази, изтреби го и няма проблеми. Има човек - има проблем, няма човек - няма проблем. А къде е божията любов, благодарение на която той "проявява такова велико изчакване, което може да се обясни единствено с неговата безмерна любов..."?
цитирай
18. stamenmihalevski - Аз вярвам в Бог, вярвам и в любовта, ...
08.03.2014 23:55
Аз вярвам в Бог, вярвам и в любовта, но не вярвам в църквата, която е автор на "божието слово". Бог е в сърцата ни. Така както любовта не може да се опише с думи, така и словото му е трудно описуемо с текст. Не е необходимо да си чел Библията, за да си добър човек. Също щом си я чел не означава, че не си лош. Не е необходимо да си чел Библията, за да усещаш и да знаеш, че ако убиеш съседа си, ще направиш нещо лошо. Щом изпитваш състрадание към някое животно и искаш да му помогнеш означава ли, че си чел Библията или просто означава, че си с добро сърце? Щом някой поп си купи кола за десетки хиляди лева, а същевременно знае, че има деца в махалата срещу църквата, които нямат дори хляб, това че знае Библията наизуст оправдава ли го? И да, според мен също има живот след смъртта, дори предполагам, че "ада" и "рая" са просто метафори на този живот. Ако си бил сравнително добър(всички сме грешници, затова сравнително) с хората и природата около себе си, в следващия си живот ще се чувстваш добре и щастлив(не е равно на заможен, защото има много заможни нещастници), а ако не точно обратното. Само вярата в живот след смъртта и то пак тук на Земята отново като човек, би ни мотивирала да изградим един по-добър свят. Иначе се чувстваме като екскурзианти, които днес са тук, а утре не. Тогава защо пък да не си хвърлим фаса на улицата, след като този фас ще е проблем за местните, а не за нас, които сме тук само за малко...?
цитирай
19. breeze - При мен формата на тялото започна да се издига над мен, а не моето "Аз" над тялото.
09.03.2014 00:06
Сякаш осъзнавайки че напускам земното, промълвих без звук, о не, и "тялото" плавно се спусна към мен. Височината беше около метър и половина.
Изправих се на крака, нямах вече болка, а бях в доста тежко състояние.
Поздрави!
цитирай
20. анонимен - stamenmihalevski
09.03.2014 00:30
Подкрепям написаното ти, така е. В Библията се пише за: убийства, отмъщение и какво ли не. Точно така и, аз вярвам в Създателя, в любовтта и в светлината. Няма нужда да се делим на религии, защото всеички сме тука да се учим да си помагаме да се изградим на духовно ниво, а не да се делим на цветове и религии. Пък и Библията е пренаписване, пренаписване. Нямам нужда и, аз да ходя на църква за да вярвам в Създателя, достатъчно е, че го носим в сърцата и душите си, това е истинският храм за него, а не да го кичим със злато и скъпи храмове, защото това всичко е материална облага, а не духовна. М да и, аз не се оповавам на Библията. Всички души сме равни и имаме сили, за които повечето и самите ние не подозираме, всичко е в нас.
цитирай
21. stamenmihalevski - до Естирбг
09.03.2014 00:49
Ами ако утре се появи някой, който си е въобразил, че е син божии и че Бог иска чрез него да накаже неверниците, затова ще ги гони и няма да се върне, докато не ги довърши? Ако този някой има достъп до ядрено оръжие и се сети за стихчето "Защото си ме препасал със сила за бой. Повалил си под мене възставащите против мене"? Ако си е въобразил, че всички го мразят и прочете "Сторил си да обърнат гръб към мене неприятелите ми, за да изтребя ония, които ме мразят"? Ще натисне ли червеното копче?
цитирай
22. estirbg - stamenmihalevski,
09.03.2014 00:59
ако знаеше историята на Давид, (защото това е неговия псалом) не би ми задавал подобни въпроси.
Отвори, прочети и после ела да обсъждаме.
"Аз вярвам в Бог, вярвам и в любовта, но не вярвам в църквата, която е автор на "божието слово". Бог е в сърцата ни. Така както любовта не може да се опише с думи, ..."
Една от поредните ни собствени философии, за които сме се хванали и мислим, че като барон Мюнхаузен ще можем да се изтеглим сами, дърпайки се за косата си и да се спасим.
Не отъждествявайте, моля, "попа" с Библията - предупредени сме, че ще има вълци в агнешки кожи - друг е въпроса дали ще ги разпознаем, защото и дяволът цитираше Писанието пред Исус.
Именно затова непрекъснато апелирам САМИ ДА ЧЕТЕМ СЛОВОТО, ЗА ДА НЕ БЪДЕМ ЛЪГАНИ ОТ НИКОГО И НАЙ-ВЕЧЕ ДА СЕ САМОУСПОКОЯВАМЕ И САМОЗАЛЪГВАМЕ С "ПРАВДИВИ" РАЗСЪЖДЕНИЯ, ЗАЩОТО, ПРИЯТЕЛЮ, АКО БЕШЕ ОТВОРИЛ БИБЛИЯТА, БИ РАЗБРАЛ И НАУЧИЛ, ЧЕ И НЕ ПРИЗНАВАНЕТО НА СЪЗДАТЕЛЯ, БЕЗХАБЕРИЕТО И БЕЗРАЗЛИЧИЕТО КЪМ НЕГО И НЕГОВОТО СЛОВО, СЪЩО Е ГРЯХ, ПОРАДИ КОЙТО СЕ ОТИВА В ОГНЕНАТА ГЕЕНА.
А твърдението ти " Само вярата в живот след смъртта и то пак тук на Земята отново като човек, би ни мотивирала да изградим един по-добър свят" - директно ти подарява билетче към огненото езеро.
Прочети и ти http://maranatha.blog.bg/drugi/2009/07/12/vyzmojno-li-e-da-dushata-da-izleze-ot-tialoto.362499

Ох, уморих се - толкова много сте се натровили с Ню-ейдж опиумите - безнадеждно обезкуражена съм, когато виждам колко много ще загинат от "нямане на знание".
Осия 4:6
"Людете Ми загинаха от нямане знание..."
Хайде, лека и спокойна нощ на всички!
Утре ще отговарям, но не от ранни зори...и аз съм човек като всички ви:))
цитирай
23. stamenmihalevski - до Естирбг
09.03.2014 01:23
"...наистина вместо на бърза ръка да си подбере неговите и да унищожи негодните нему..." Не те знам колко си вярваща, но тези няколко твои думи говорят много за личността ти. Имаш се за божие чедо, сякаш другите не са създадени от този същия Бог, в който вярваш. Ами ако унищожи и теб? Ти не си ли грешна? Не сме ли всички грешници? Мислиш се за нещо повече от останалите(невярващите в Библията), което само по себе си е грях. Бог обича всички свои чеда или...? Мислиш си, че си от "неговите", заради библейските си познанията, но добротата на човек не се мери с познанията му, а с делата му. Ако например си чела Библията, а подпишеш смъртната присъда на невинен човек, само защото си заплашена от враговете му, че ще ти направят нещо лошо в противен случай, не е ли грях, въпреки библейските ти познания? Искаш набързо да ти признае едва ли не, че си праведна, а другите около теб не са, сякаш имаш угризения, че си извършила нещо лошо. Търсиш потвърждение, че си на прав път възможно по-скоро, сякаш си несигурна в това... Моля се, да се заблуждавам жестоко и естествено го допускам, защото всички грешим в преценките си понякога. В противен случай ще трябва да ти споделя, че четеш Библията не от любов към Бог, а от страх от него... Предполагам, че Бог ни наказва за грешките ни, не за да горим вечно в ада и да не можем да се поправим, а за да научим къде сме сбъркали. Примерно чрез нов живот на Земята, в който се сблъскваме с хора, които правят нашите грешки от предишния ни живот спрямо нас самите, за да видим какво е от другата страна на барикадата. Когато биеш някого може и да ти е весело, но когато бият теб, едва ли. Битият бие само ако не е научил урока си и вместо да осъзнае грешността на едно подобно поведение, натрупва гняв, който в един момент го излива върху някой друг. Ако обаче не иска да прилича на насилника си, никога няма да посегне. В единия случай иска просто да е на мястото на биещия, а в другия е осъзнал глупостта му. Ако един ученик в училище получи 2-ка за годината по математика, трябва ли да бъде изключен от училище и да яде бой до края на живота си ежедневно или да повтори класа? Изключване от училище и 100 тояги на ден ще допринесат ли за това да научи математиката? Каква е целта на Бог, да се научим или накрая всички да ни изпрати в ада и да си гледа сейра?
цитирай
24. stamenmihalevski - до Естирбг
09.03.2014 01:33
За моето билетче не се притеснявай, аз си знам, че съм грешник, но не заради коментара ми или заради вярата ми в прераждането, а заради доста по-сериозни грехове от моя страна. Ако примерно някой човек 70 години следва божиите закони(пиша ПРИМЕРНО, а не че аз съм ги следвал!!!) и напише все пак един коментар като моя в Блог.бг и заради това Бог го прати в ада, тогава това не е моят Бог и всякакви приказки за неговата безмерна любов ще са ми направо смешни. Всеки диктатор ще се е отнасял като майка Тереза с подчинените си в сравнение с един такъв Бог, а не вярвам те да са праведни. Помисли обаче за твоето билетче и прочети добре кой "полет" точно си хванала и каква е крайната ти цел... Лека нощ!
цитирай
25. estirbg - Не ме цитирай избирателно и тенденциозно
09.03.2014 01:49
"лично аз съм изумена от пословичното търпение, което е имал и продължава да има Творецът към нас, наистина вместо на бърза ръка да си подбере Неговите и да унищожи негодните Нему, Той проявява такова велико изчакване, което може да се обясни единствено с Неговата безмерна любов, ОТ КОЯТО МОЖЕ ДА СЕ УЧИМ."
Подследното обяснява нашата човешка несъстоятелност да се извисим до Неговата необозрима любов. Никак не мисля, че мога да Го достигна, но се старая, ако не си разбрал.
Фактът, че до среднощи доби седя пред компютъра, за да ви предупреждавам и осведомявам за какво ти говори, за моето безлюбие и безхаберие ли към вас?
За нехристиянския ми морал ли? За какъв характер, моля....
Дали не беше по-добре да ви подмина и вие да продължите да си вярвате в "розовите" теорийки на Луцифер за преражданията и "живот след смъртта"?....
Хайде, не ме връщайте от постелята ми, Бог е този, който ще отсъди думите и делата на всеки един от нас ...утрото и за вас ще е по-мъдро и дано да е така след молитвите ми за всички вас...
цитирай
26. stamenmihalevski - до Естирбг
09.03.2014 03:04
Сега се сещам за още нещо. Сама казваш, че Бог ни е предупредил, че ще има вълци в агнешки кожи. Значи е възможно вълците в агнешките кожи да са променили "божието слово" т.е. Библията и то така, че да е угодна на тях, а не на Бог. Не е ли сърцето това, което ще ни подскаже, кое в Библията е истина и кое лъжа, защото няма друг начин да разберем или има? Хубаво е да се стараеш да обичаш хората около теб, но дано да не е от страх от Бог, а заради искрената ти любов към тях. Фактът, че си толкова трудолюбива в тази насока говори или за истинска любов към хората(дано да е това), или за страх, че ако не го правиш, ще гориш в ада. Аз не вярвам, че живота след смъртта ще е розов. Ще е по-добър, ако в този сме добри и по-лош ако в този сме лоши. Справедливост не може да няма в някаква форма. "На всяко действие има равно по сила противодействие." Идеята за ад и рай е сходна, но в Библията адът и раят не са на Земята а под нея или на небето и са завинаги, което пък противоречи с идеята да се учим, а един човешки живот е крайно недостатъчен да научим много, дори е недостатъчен да научим поне малка част за заобикалящия ни свят. Това е разликата в моето виждане и това, което ни се представя в сегашната версия на Библията. Щом Бог е този, който ще отсъди думите и делата на всеки от нас, тогава не разбирам защо осъждаш всички, които не вярват на вълците в овчи кожи? Остави него да го направи, а ти се погрижи за разпространението на любовта. Не че всички попове са такива, дори напротив повечето сред тях са много свестни, но кое ми гарантира, че Библията почти 20 века е била опазена от вълците? Единствено мога да попитам сърцето си, което пък ми крещи, че някои неща в днешната версия на тази книга са просто несъвместими с основната идея на християнството - любовта между ВСИЧКИ хора на Земята...
цитирай
27. lightsaber123 - E-e не
09.03.2014 06:18
За пореден път се отказвам да говоря с християни... то е безмислено - това агресивно натрапване не е за мен. Ако трябва да стана като естир - благодаря... но не мога. Не притежавам толкова много арогантност и насилие... имам по-възвишени неща с които да се занимавам.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vlajniochi
Категория: Други
Прочетен: 844672
Постинги: 129
Коментари: 545
Гласове: 5244
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930